مجتمع های صنایع دستی استان گلستان افزایش می یابند

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان گفت: با همکاری و تعامل فرمانداران شهرستان های گنبد کاووس، علی اباد کتول،آزادشهر و رامیان 5 مجتمع صنایع دستی در استان احداث و راه اندازی می شود.

به گزارش روابط عمومی وامور فرهنگی این اداره کل، «محمد کیخا» با  اعلام این خبر افزود: درجهت تحقق حداکثری شعار\"حماسه اقتصادی\" که به عنوان بخشی از شعار امسال است، مقوله صادرات غیرنفتی می تواند از مهمترین شیوه های تحقق آن باشد و در این میان صنایع دستی اهمیت ویژه ای درمیان اقلام صادرات غیرنفتی داشته باشد، از سوی دیگر، استان گلستان یکی از قطب های تولید صنایع دستی کشور محسوب می شود و در اقصی نقاط آن محصولات صنایع دستی شایان توجه تولید شده و توانمندی های بالقوه بسیاری نیز درآن وجود دارد که می تواند دربازارهای هدف داخلی و خارجی به فروش برسد.

به گفته وی، لازم است جهت بالفعل نمودن توانمندی های صنایع دستی  شهرستان های مختلف، مراکزی تحت عنوان مجتمع های صنایع دستی ایجاد گردد تا سه فرایند \"آموزش، حمایت از تولید وبازرگانی \"داخلی و خارجی\"  را برعهده داشته باشد.

کیخا هم چنین درباره اهداف راه اندازی وایجاد مجتمع های صنایع دستی درسطح استان نیز خاطر نشان کرد: اجتماع هنرمندان دریک مکان درمناطق مهم استان، نظارت و کنترل راحت تر و بهتر کارگاه های تولیدی و آموزشی دریک مجتمع و اجرای مناسب تر و مقرون نتیجه حداکثری طرح های تولیدی و آموزشی وبازرگانی به صورت گروهی از جمله مهمترین اهداف ومزایای ایجاد مجتمع های مذکور است.

ایجاد مکان جذاب هنری برای گردشگران داخلی وخارجی، ایجاد تعامل بهتر وبیشتر هنرمندان و کارگاه های تولیدی با یکدیگر جهت کارهای تکمیلی محصولات، ایجاد فضای آموزشی وتولیدی برای تربیت هنرمندان جدید، حفظ اشتغال موجود و ایجاد اشتغال جدید، ارتقای کیفیت محصولات صنایع دستی  به علت همجواری کارگاه ها، پایین آمدن قیمت محصولات واز بین رفتن قیمت های کاذب از دیگر اهداف راه اندازی وایجاد مجتمع های صنایع دستی درسطح استان است که معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان به آن ها اشاره کرد.

وی دربخش دیگری، نحوه بهره برداری را توضیح داد و یادآور شد: درطرح مذکور اموری همچون آموزش، تولید وفروش درنظر گرفته شده است با توجه به این که این سه مقوله مکمل یکدیگر خواهند بود، هنرمندان در فضای مجتمع قابلیت اجرای آموزش، تولید و فروش را خواهند داشت.همچنین به جهت دستیابی بهتر به اهداف می توان صنایع تکمیلی مانند بسته بندی کالا، راه اندازی پایگاه اینترنتی را برنامه ریزی و اجرا نمود.

کیخا تصریح کرد: یک قطعه زمین دریکی از مبادی ورودی آن شهرستان جهت ساخت مجتمع صنایع دستی از محل اعتبارات این اداره کل اختصاص خواهدیافت با این امید که با استقبال و همراهی مسوولین دلسوز استان بتوانیم دراین عرصه نیز گام برداشته و زمینه های افزایش میزان اشتغالزایی دراستان فراهم آید.

هم اکنون مجتمع صنایع دستی شهرستان گرگان تنها مجتمع از این دست درسطح استان با زیربنایی حدود 750 متر دارای بخش ها وفضای آموزشی مختلفی است که رشته های صنایع دستی از جمله گلیم بافی، نگارگری،معرق چوب، سفالگری، قلاب بافی، سوزن دوزی و تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی در این مجتمع آموزش داده می شود.

/108

انتهای پیام/

کد خبر 1392052914